Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

Cacao wordt meer en meer verwerkt in landen waar cacaobonen zijn geteeld

voorkust verwerkte afgelopen jaar 520.000 ton cacaobonen, zo blijkt uit kwartaalcijfers van de Internationale Cacao Organisatie (ICCO). Dat is 10% meer dan in 2012 en slechts 10.000 ton minder dan Nederland. Cacaobonen worden meer en meer in het land van herkomst verwerkt tot cacaopoeder, cacaoboter en cacaomassa. Ivoorkust heeft zich tot doel gesteld de helft van de cacao-oogst binnen het eigen land te verwerken. De cacao levert in verwerkte vorm meer op dan de ruwe grondstof. Bovendien wordt het vervoer goedkoper.
Wereldwijd wordt een steeds groter deel van de cacao verwerkt in de landen waar cacaobonen worden geteeld signaleert de ICCO. Dat aandeel is dit jaar met 6% toegenomen. Inmiddels wordt 45% van de cacao verwerkt in hetzelfde land waar de bonen zijn geoogst. Naast Ivoorkust neemt de verwerking ook toe in Indonesië en Ghana.

Omdat de productie van cacaobonen wereldwijd groeit, heeft deze ontwikkeling nog geen grote invloed in de landen die veel cacao importeren zoals Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. De verwerking van cacao in de landen waar de bonen worden verbouwd wordt ook vaak uitgevoerd door dezelfde ondernemingen die in het westen actief zijn zoals Olam, Barry Callebaut en Cargill.

De cacao-oogst bedraagt dit jaar naar schatting 4,37 miljard ton. Voor komend jaar verwacht de ICCO een wereldwijd cacao-overschot van 53.000 ton. Van alle cacaobonen die wereldwijd worden geoogst komt 40% uit Ivoorkust. De internationale vraag naar cacao is de afgelopen jaren sterk toegenomen, voornamelijk door de groeiende vraag naar chocola uit China en India.

bron: Volkskrant, 03/12/14

Diensten

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiƫle middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.