Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

Rabobank ziet goede marktkansen voor aanbieders van diepvriesvoeding

De Rabobank denkt dat de opkomst van nieuwe verkoopkanalen zoals online, hard discount en gemakswinkels kansen voor groei biedt voor producenten van diepvriesvoedsel. In deze kanalen hebben diepvriesproducten nu nog een bescheiden positie, die nog veel in belang kan winnen. De groei in het diepvriessegment zal tot aan 2030 daardoor beduidend hoger liggen dan de gemiddelde omzetgroei voor alle voedingsproducten, voorspellen analisten van de bank in het rapport 'Europe's New Ice Age'.
In landen waar online verkoop al een sterke positie heeft zoals in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ligt het aandeel diepvriesproducten in de aankopen van klanten al hoger dan bij klanten die supermarkten bezoeken. De bankanalisten verwachten dat dit blijvend is. Het online aankopen van diepvriesproducten is aantrekkelijk vanwege het gemak, de keuze is groter en het is eenvoudiger om grotere hoeveelheden ineens in te kopen.

Veel online aanbieders zetten nu nog niet in op diepvriesproducten, omdat zij nog druk doende zijn om de logistiek en bezorging van producten te optimaliseren. Wanneer dat proces achter de rug is en de online supermarkten verder geprofessionaliseerd zijn, zal het diepvriessegment daarvan profiteren, voorzien de analisten van de Rabobank. Ook de toenemende belangstelling voor discounters en gemakswinkels biedt kansen voor leveranciers van diepvriesproducten. Consumenten gaan deze producten relatief wat beter waarderen in vergelijking tot verse producten en zien het als een goedkoper alternatief.

Om de kansen die de markt biedt te benutten dienen producenten wel op de juiste manier in te spelen op de wensen van de online ketens, discounters en gemakswinkels. Ze moeten hun assortiment en marketingactiviteiten daar goed op afstemmen. In gemakswinkels zullen fabrikanten mogelijk diepvriesmeubels moeten plaatsen voor kant-en-klare maaltijden, pizza's en andere producten. Discounters verkopen in het diepvriessegment nauwelijks merkproducten en het is niet de verwachting dat zij hun beleid op dit punt gaan veranderen.

Zie voor meer informatie de publicatie Europe's New Ice Age op de website van de Rabobank

bron: Rabobank, 10/12/14

Diensten

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiƫle middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.