Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

Zwanenberg Food Group wil ook producten op basis van groenten gaan leveren

Netwerkplatform Purple Bee Hive, een initiatief van vleesverwerker Zwanenberg Food Group, gaat zich ook richten op groenteproducten. In eerste instantie gaat de onderneming diverse groenteburgers op de markt brengen, waaronder een bietenburger, een bonenburger en een maisburger. In het eerste kwartaal van 2015 start de nieuw opgerichte onderneming met producten voor de foodservice. In een later stadium worden de producten ook via de retail vermarkt.
CEO Ronald Lotgerink van Zwanenberg Food Group licht toe: "Slechts 5% van de Nederlanders haalt de norm van het gebruik van 200 gram groente per dag, de hoeveelheid die geadviseerd wordt in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Zwanenberg is van mening dat dat percentage moet groeien naar ten minste 50%. Wij willen die groei stimuleren door samenwerking in het netwerkplatform 'Purple Bee Hive' van ondernemers en andere stakeholders."

Lotgerink wijst erop dat er op het gebied van brood en zuivel sinds 1960 veel innovaties zijn geweest en de assortimenten op die terreinen sterk zijn uitgebreid. "Met groente zijn we echter niet verder gekomen dan gesneden groente, groente in blik of pot, en in soepen. Op dit gebied zijn er dus nog vele mogelijkheden." De topman van Zwanenberg signaleert ook dat de vleesconsumptie in Nederland in de afgelopen jaren is afgenomen. "Sommige consumenten vinden elke dag vlees eten te duur en willen een bijdrage leveren aan een duurzamer leven. Daarom kijken we ook naar andere markten en producten."

Voor de groentenburgers worden vooralsnog vier varianten ontwikkeld. Een paarse bietenburger met honing, een groene bonen- en doperwtenburger, een gele maisburger en een rode paprika- en tomaatburger. De groentenburgers zullen bij Zwanenberg Food Group in Almelo worden geproduceerd en naar verwachting nog in het eerste kwartaal 2015 via institutionele cateraars worden aangeboden. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met retailers over opname in het assortiment.

bron: Zwanenberg Food Group, 13/01/15

Diensten

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiƫle middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.