Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

Foodwatch wil preventief in plaats van reactief systeem van fraudebestrijding in de voedselketen

Het onderzoek van Europol en Interpol laat zien dat voedselfraude rond de hele wereld en met alle mogelijke voedselproducten plaatsvindt. Regelmatig resulteert dat in gevaar voor de volksgezondheid. Foodwatch vindt het een goede zaak dat het criminele circuit achter grootschalige voedselfraude wordt opgespoord en aangepakt. Het is echter onrealistisch om in de toekomst grote aantallen onderzoekers en agenten achter de criminelen aan te laten hollen." Dat zegt Meike Rijksen, campagneleider van foodwatch Nederland in reactie op het bericht dat Europol en Interpol 2.500 ton illegaal voedsel wisten te onderscheppen.
"Het is tijd dat we van een reactief systeem naar een preventief systeem van fraudebestrijding omschakelen", stelt Rijksen. "Dat betekent dat naast hoge boetes en straffen de voedselketen onder handen genomen moet worden. Door elke schakel in de voedselketen verantwoordelijk te maken voor wat er door zijn handen gaat en concrete wettelijke controle- en testverplichtingen op te leggen binnen de gehele keten, kan voedselfraude tijdig worden opgespoord. Door het uitblijven van dergelijke verplichtingen kon het grote Europese paardenvleesschandaal ontstaan en zo lang onontdekt blijven."

bron: Foodwatch, 17/02/15

Diensten

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiƫle middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.