Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

Amsterdam krijgt pop-up MelkSalon

Op 1 april opent er in Amsterdam een MelkSalon. Dit tijdelijke proef- en ontwerplokaal brengt consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samen, om de waarde van melk te herontdekken. Er zullen onder andere lezingen, ontwerpsessies, filmavonden en stadswandelingen worden georganiseerd. Ook verzorgen chefs een serie bijzondere diners. De pop-up MelkSalon is tegelijkertijd een winkel en een melkbar waar je binnen kunt lopen om bijzondere melk te proeven. De MelkSalon is gevestigd aan de Oude Spiegelstraat 6.
De pop-up MelkSalon is een initiatief van ontwerper Sietske Klooster en project- en campagnebureau Food Cabinet. "Op 1 april vervalt het Europese melkquotum, waarmee de beperkingen op de hoeveelheid melkproductie worden opgeheven. Het is het 'oud & nieuw' voor melkveehouders, een mooi moment om opnieuw te kijken naar de rol van melk en hoe

Rond 1900 kende het straatbeeld van Amsterdam vele melksalons, waar stadsbewoners een glas melk gebruikten van boeren uit de buurt. Melk kopen we tegenwoordig in de supermarkt, maar nog steeds speelt melk een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis, eetcultuur, economie, innovatiegeest en het landschap. Toch weten velen maar weinig van deze rijke invloed van melk. Melk in de supermarkt is veelal een anoniem bulkproduct geworden. Tegelijkertijd is er een sterke maatschappelijke discussie gaande over de consumptie van melk, de invloed op milieu en landschap, en de prijs die men ervoor betaalt. Met de pop-up MelkSalon wordt melk uit de anonimiteit gehaald en gaan we in dialoog over de betekenis van het product voor onze cultuur en maatschappij.

Sietske Klooster is ervan overtuigd dat het bekijken van het onderwerp 'melkwaarde(n) en melkcultuur' door de bril van een ontwerper nieuwe perspectieven kan brengen. Sinds bijna 3 jaar doet zij dit middels ontwerpsessies, ook MelkSalons genaamd, met alle mogelijke stakeholders uit en rond de zuivelsector. Voor de pop-up MelkSalon werkt zij samen met Helen Kranstauber van Food Cabinet, die eerder betrokken was bij innovatieplatform Agri meets Design waarbij boeren en ontwerpers samenwerken aan vernieuwende concepten voor de land- en tuinbouw.

Gedurende de hele maand april is de MelkSalon open en kan iedereen deelnemen aan het programma. Om een divers inhoudelijk aanbod te garanderen wordt er samengewerkt met een groot netwerk van melkveehouders, verwerkers en makers. Chef Gilbert Kolff zal in samenwerking met Samuel Levie zorgen voor een bijzondere culinaire invulling. Voor professionals wordt een serie ontwerpsessies georganiseerd waarmee nieuwe ideeën in beweging worden gezet. De volledige programmering wordt op 12 maart bekend gemaakt.

bron: Food Cabinet, 26/02/15

Diensten

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiƫle middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.