Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

Minder bakkers en slagerijen, meer boerderijwinkels in 2014

Het aantal outlets in de foodretail daalt de laatste jaren sterk, gedreven door een daling van het aantal foodspeciaalzaken. Zo daalde het aantal bakkers, slagers, slijterijen en groenteboeren in de laatste twee jaar met meer dan 600 verkooppunten. Het aantal bakkers en slagers daalde het sterkst met meer dan 200 outlets per hoofdactiviteit. Boerderijwinkels, patisserieën, supermarkten met buitenlands assortiment, koffie/thee speciaalzaken en avondwinkels ontsprongen de dans en wisten de laatste twee jaar in totaal bijna 200 vestigingspunten toe te voegen.
Het aantal bakkers nam in de laatste 2 jaar af met 5% tot 4.010 verkooppunten. Ook het aantal slagers (-8% tot 2.422), groenteboeren (-10% tot 897) en zuivel-, kaas- en notenspeciaalzaken (-18% tot 861) daalde flink. Daarentegen steeg het aantal boerderijwinkels (+49% tot 192), patisserieën (+5% tot 545), supermarkten met buitenlands assortiment (+3% tot 711), koffie/thee speciaalzaken (+35% tot 163) en avondwinkels (19% tot 170)

Naast een afname van het aantal foodspeciaalzaken is sinds 2008 ook de omzet gedaald. Sinds de recessie in 2008 kozen meer consumenten ervoor om inkopen bij reguliere supermarkten te doen in plaats van bij de doorgaans duurdere speciaalzaken. Sinds 2014 begint de omzet van foodspeciaalzaken weer aan te trekken en werd een omzetgroei van 1,5% ten opzichte van het jaar ervoor gerealiseerd. Een belangrijke ommekeer die versterkt wordt door concepten als de markthal in Rotterdam waar speciaalzaken bijeengebracht worden om de toenemende behoefte aan authenticiteit en ambachtelijkheid te bedienen.

Zie voor meer informatie het FoodserviceXS magazine, pagina 7.

bron: FoodserviceXS magazine, maart 2015, 12/03/15

Diensten

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiële middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.