Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

Groeiend aantal Chinezen is bereid flink te betalen voor authentieke westerse producten

Chinese handelaren hamsteren in Nederland steeds meer bekende producten die ze in eigen land met riante winsten verkopen. Een groeiend aantal Chinezen is bereid veel geld te betalen voor authentieke westerse producten. Ze hebben daar meer vertrouwen in dan in de producten die in eigen land geproduceerd worden. Daarnaast geef een buitenlands product status.
Na de Nutrilon babyvoeding is nu ook Heineken bier in. Er zijn in China bedrijven die dit bier legaal mogen importeren, maar dan moeten ze wel aan allerlei eisen voldoen. Een van die eisen is een Chinees etiket. Dat is juist wat een grote groep Chinezen niet wil. 'Ze willen Nederlandse tekst op hun flesje. Anders denken zij dat de kwaliteit minder is.'

Bovendien is een Chinees product dat via de officiële kanalen in de winkels ligt vaak duurder dan een product dat particulieren naar China verschepen. Een pak babyvoeding van Nutrilon kost in China 28 euro. En dan staan er nog steeds geen Europese letters op.

Het is niet duidelijk waarom Chinezen nu bier met een schroefdop willen. René van Weert, die met zijn bedrijf China Trade Consult bedrijven adviseert over de handel met China, heeft wel een verklaring. "De kopers kunnen ze de flesjes makkelijk nog een keer gebruiken en doen ze er gewoon Chinees bier in."

bron: Volkskrant, 12/03/15

Diensten

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiƫle middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.