Kan ik nog snijden in de bedrijfskosten?
Alvi adviseert u over uw financiële efficiency.
Kan ik nog snijden in de bedrijfskosten?
 

Nieuws

14 maart 2015

Het aantal outlets in de foodretail daalt de laatste jaren sterk, gedreven door een daling van het aantal foodspeciaalzaken. Zo daalde het aantal bakkers, slagers, slijterijen en groenteboeren in de laatste twee jaar met meer dan 600 verkooppunten. Het aantal bakkers en slagers daalde het sterkst met meer dan 200 outlets per hoofdactiviteit. Boerderijwinkels, patisserieën, supermarkten met buitenlands assortiment, koffie/thee speciaalzaken en avondwinkels ontsprongen de dans en wisten de laatste twee jaar in totaal bijna 200 vestigingspunten toe te voegen.

14 maart 2015

Chinese handelaren hamsteren in Nederland steeds meer bekende producten die ze in eigen land met riante winsten verkopen. Een groeiend aantal Chinezen is bereid veel geld te betalen voor authentieke westerse producten. Ze hebben daar meer vertrouwen in dan in de producten die in eigen land geproduceerd worden. Daarnaast geef een buitenlands product status.

14 maart 2015

Eind 2014 introduceerde Intersnack duurzaam geteelde en verwerkte paranoten in de Nederlandse supermarkten. Het bedrijf koos in september 2013 bewust voor een wijziging in de strategische koers voor de vestiging in Doetinchem en legt extra aandacht op een duurzaam en verantwoord productieproces en een hoge standaard voor voedselveiligheid. "Het is de enige manier om op langere termijn in deze sector actief te kunnen zijn", zegt inkoopdirecteur Arie Endendijk van Intersnack. "De bronnen worden schaarser en onze aandeelhouders en klanten willen eerlijke producten. Als bedrijf willen we bovendien langdurige relaties met onze toeleveranciers."

14 maart 2015

Consumenten zijn dit en volgend jaar minder geld kwijt aan allerlei voedingsproducten. Dat komt door aanhoudend lage prijzen van grondstoffen als tarwe, maïs, soja en suiker. Het aanbod van deze grondstoffen is als gevolg van goede oogsten sterk toegenomen bij een vrijwel gelijkblijvende vraag. Dat stelt het Economisch Bureau van ABN Amro in haar Agri Monitor.

14 maart 2015

Zuivelbedrijf Vecozuivel in Zeewolde bouwt een nieuwe bedrijfshal van ruim 2.000 m2. Op 4 maart is de eerste paal de grond in gegaan. De zuivelproducent wil inzetten op uitbreiding van de export richting Zuidoost-Azië. Volgens de directie van het bedrijf in Zeewolde is dat van strategisch belang voor de onderneming. In de toekomst levert de uitbreiding mogelijk vijf nieuwe banen op. De nieuwe hal wordt ook gebruikt voor opslag en zal waarschijnlijk in juli worden opgeleverd.

01 maart 2015

Foodwatch heeft het ultieme misleidende product ontworpen om de mazen in de nieuwe Europese etiketteringswet aan te tonen. De nieuwe regels gelden vanaf 13 december 2014, maar volgens foodwatch beschermen ze onvoldoende tegen misleiding. Zo zijn er nog steeds gezondheidsclaims mogelijk voor producten met veel suiker, is de minimale lettergrootte van 1,2 millimeter voor veel consumenten zonder loep onleesbaar en mogen termen zoals 'verantwoord' en 'ambachtelijk' vrij gebruikt worden. Om de tekortkomingen in de nieuwe wet te illustreren presenteert foodwatch het fictieve product 'Framboos Fitness Flakes'. De verpakking van dit product voldoet aan de nieuwe regels, maar is erg misleidend.

01 maart 2015

Op 1 april opent er in Amsterdam een MelkSalon. Dit tijdelijke proef- en ontwerplokaal brengt consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samen, om de waarde van melk te herontdekken. Er zullen onder andere lezingen, ontwerpsessies, filmavonden en stadswandelingen worden georganiseerd. Ook verzorgen chefs een serie bijzondere diners. De pop-up MelkSalon is tegelijkertijd een winkel en een melkbar waar je binnen kunt lopen om bijzondere melk te proeven. De MelkSalon is gevestigd aan de Oude Spiegelstraat 6.

01 maart 2015

De website DutchFoodInnovations.com blijkt een succes. Op de in oktober door Food Valley NL opgerichte website voor de promotie van Nederlandse innovaties uit de agrifood- en hortisector zijn inmiddels 158 innovatieve oplossingen te vinden. Daarnaast werd de website bezocht door potentiële klanten uit zo’n 100 landen.

25 februari 2015

Ir. Piet van Schijndel treedt toe met ingang van 1 maart tot de raad van commissarissen van de A-ware Food Group. Per 1 september 2015 neemt Van Schijndel de functie van voorzitter van de raad van commissarissen over van Bernard Bijvoet die dan aftreedt in lijn met het eerder opgesteld rooster van aftreden. Van Schijndel was van 2002 tot 2012 lid van de raad van bestuur van de Rabobank. Daarvoor heeft hij de studie bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven gevolgd en verscheidene functies binnen de Rabobank en haar dochterondernemingen bekleed.

25 februari 2015

De Markthal in Rotterdam en de Foodhallen in Amsterdam werden afgelopen jaar geopend en kregen veel media-aandacht. Met veel minder lawaai opende vorig jaar op Katendrecht in Rotterdam een soortgelijk concept, de Fenix Food Factory. Alle ondernemers die hier begonnen, zijn daar nog steeds actief. De hal trekt veel publiek en met name op de zaterdagen is het er enorm druk.

Diensten

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiële middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.