Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

11 januari 2015

De wereldwijde voedselprijzen zijn in 2014 in vergelijking tot 2013 met 3,7% gedaald. Het betreft het derde jaar op rij dat prijzen zijn gedaald. Dat stelt de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO. De organisatie berekent maandelijks een een voedselprijsindex gebaseerd op de ontwikkelingen in de prijzen voor granen, plantaardige oliën, zuivel, vlees en suiker. De prijzen voor granen lagen in 2014 in vergelijking tot het jaar daarvoor gemiddeld 12,5% lager als gevolg van hoge opbrengsten en grotere voorraden. De enige uitzondering in de ontwikkeling van de prijzen vormde vlees. Daarvan lagen de prijzen gemiddeld 8,1% hoger dan in 2013.

11 januari 2015

Lucas Bols, producent van gedistilleerde dranken, werkt aan een beursgang in Amsterdam. Het 440-jarige bedrijf verwacht met zijn beursgang 125 miljoen euro op te kunnen halen. Dat bedrag zal worden gebruikt voor de herfinanciering en de verdere versterking van de financiële positie van de onderneming. De notering zal naar verwachting in de nabije toekomst plaatsvinden, onder voorbehoud van marktomstandigheden.

11 januari 2015

In de winkels van supermarktketen Albert Heijn, EkoPlaza en de Natuurwinkel liggen vanaf begin november 2014 de Spelt Squares van het bedrijf Farm Brothers in de schappen. Begin 2015 komen er nieuwe producten onder de vlag van het in Amsterdam gevestigde bedrijf.

11 januari 2015

Barry Mulder wil graag een doorstart maken met Slachterij Midden Nederland in Twello, het bedrijf van zijn vader dat kort voor de jaarwisseling failliet werd verklaard. Hij spreekt over de mogelijkheden met de curator. Bij de slachterij in Twello werden onder meer schapen en geiten geslacht. Het bedrijf huurde het pand van Vee en Vleeshandel Mulder. De slachterij en de veehandel zijn in 2003 van elkaar gescheiden.

11 januari 2015

Bakkerij Klok, met winkels in Lunteren, Veenendaal en Leusden, is failliet. Voor de 28 medewerkers van de onderneming is ontslag aangevraagd. Het faillissement is vorige week uitgesproken. Voor de curator is de exacte oorzaak voor het faillissement nog niet duidelijk, maar volgens hem speelt zeker mee dat het bedrijf last had van de economische crisis. De curator spreekt deze week met partijen die het bedrijf, of delen ervan, zouden willen overnemen. Het gaat om 3 winkels in Veenendaal en winkels in Lunteren en Leusden en het productiebedrijf in Lunteren. bron: De Gelderlander, 05/01/15

03 januari 2015

Het lukt bedrijven vaker om krediet aan te trekken. In een enquête onder 1400 bedrijven gaf 72% van de ondernemers aan dat zij hun kredietaanvraag geheel of deels gehonoreerd zagen. Een half jaar geleden lag dat aandeel op 62%. Minister Kamp van Economische Zaken liet de enquête uitvoeren. De resultaten daarvan heeft hij samen met de voortgang van het aanvullend actieplan MKB-financiering naar de Tweede Kamer gestuurd.

03 januari 2015

Slachterij Midden Nederland uit Twello is op 29 december door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. De acht personeelsleden zijn ontslagen. Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd. De curator onderzoekt of een doorstart mogelijk is maar hij kan nog niet aangeven wat de mogelijkheden zijn. Bij Slachterij Midden Nederland werden onder meer schapen, lammeren, geiten en herten geslacht. De slachterij was sinds 1991 in Twello gevestigd. bron: De Stentor, 30/12/14

03 januari 2015

De Wageningse bedrijf Pectcof haalt pectine uit koffiepulp zodat het benut kan worden als emulgator en stabilisator in voedingsmiddelen en medicijnen. Pectine wordt onder andere verwerkt in jams, drinkyoghurt en vruchtenrepen.

03 januari 2015

De IJslandse producent van machines voor de vleesverwerkende industrie Marel heeft nieuwe financieringsafspraken gemaakt. De bestaande financiering voor de lange termijn is aangepast en met banken is een extra faciliteit voor 50 miljoen euro overeengekomen. De lening wordt verstrekt door een consortium van ABN AMRO, ING Bank, Landsbankinn, Bayern LB en Rabobank.

03 januari 2015

De gemeente Veghel start snel met de inrichting van het nieuwe Foodpark. Momenteel worden bomen en groen verwijderd en naar verwachting kan de grond in februari bouwrijp worden gemaakt. De bomen worden gerooid om het maaiveld te kunnen bewerken als voorbereiding op de bouwwerkzaamheden. Volgens de gemeente is het Foodpark 'ruimschoots voorzien' in de aanleg van groen, mede dankzij een provinciale subsidie van 2 miljoen euro. Het Foodpark zal worden onderverdeeld in 5 deelgebieden. Elk gebied krijgt een eigen uitstraling en inrichting: van bos in het zuiden tot water in het noorden. Het Foodpark wordt ook geschikt gemaakt voor vrijetijdsbesteding in de natuur.

Diensten

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiële middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.