Heb ik alle risico's in beeld?
De Alvi bedrijfsscan geeft u een scherpe risicoanalyse.
Heb ik alle risico's in beeld?
 

Nieuws

26 december 2014

Het Foodservice Instituut (FSIN) heeft voor 2015 10 trends geformuleerd die - mede - het beleid zullen bepalen en een lijst opgesteld met dalende en stijgende producten.

26 december 2014

Door de verbreding van het economisch herstel komt er voor groothandels in foodservice in 2015 een eind aan de omzetdaling. Het verbeterde consumentenvertrouwen en de gematigde stijging van koopkracht en particuliere bestedingen in 2015 dragen bij aan de omslag. Daarmee zet de branche een punt achter drie jaar waarin de omzet met 500 miljoen daalde. Dat stelt het ING Economisch Bureau in zijn Sectorvisie Foodservice.

15 december 2014

Het productiebedrijf Van der Poel Desserts in Hengelo Overijssel is verkocht aan Roerink Food Family, waar ook de bedrijven Zuivelhoeve Vers, Zuivelhoeve Winkelbedrijven, Heksenkaas en Lingehof toe behoren. De ijssalons zijn niet bij de overname betrokken.

15 december 2014

De nieuwe Europese wetgeving voor informatie op voedselverpakkingen, die 13 december ingaat, bevat nog steeds te veel mazen, waardoor Europese consumenten onvoldoende beschermd zijn tegen misleiding en verwarrende informatie. Dat stelt voedselwaakhond foodwatch. "Als we consumenten echt in staat willen stellen een weloverwogen keuze te maken, moet de wetgeving flink op de schop", stelt de organisatie.

15 december 2014

De Rabobank denkt dat de opkomst van nieuwe verkoopkanalen zoals online, hard discount en gemakswinkels kansen voor groei biedt voor producenten van diepvriesvoedsel. In deze kanalen hebben diepvriesproducten nu nog een bescheiden positie, die nog veel in belang kan winnen. De groei in het diepvriessegment zal tot aan 2030 daardoor beduidend hoger liggen dan de gemiddelde omzetgroei voor alle voedingsproducten, voorspellen analisten van de bank in het rapport 'Europe's New Ice Age'.

15 december 2014

De gemeenteraad van Ede heeft op 11 december een bedrag van 5 miljoen euro beschikbaar gesteld als bijdrage in de realisatie van het World Food Center (WFC) in Ede. Daarmee is de realisatie van het WFC weer een stap dichterbij is gekomen. Door de financiële steun van de gemeente Ede, andere investeerders als Green Real Estate, agrofoodbedrijven, andere overheden en Europese subsidies kan een sluitende businesscase ontstaan. De overheidssteun en het commitment van het bedrijfsleven vormen twee belangrijke voorwaarden waaronder het WFC gerealiseerd kan worden. Een andere essentiële voorwaarde is steun van Wageningen UR. De gemeente Ede is blij met de volle support van Wageningen UR.

15 december 2014

Op 4 december hebben de onderhandelaars van vakbond FNV en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) een resultaat bereikt voor een cao voor de zoetwarenindustrie. De cao heeft een looptijd van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2016. De salarissen worden verhoogd met 2% op 1 januari 2015 en nogmaals met 2% op 1 januari 2016.

09 december 2014

De van oudsher sterke positie van Nederland in de landbouw en voedselverwerkende industrie heeft ook geleid tot een leidende positie in de agro & food-machinebouw. Bert Woltheus, ING Sectormanager Industrie, voorziet dat Nederland die sterke positie behoudt en zelfs nog verder kan uitbouwen.

09 december 2014

voorkust verwerkte afgelopen jaar 520.000 ton cacaobonen, zo blijkt uit kwartaalcijfers van de Internationale Cacao Organisatie (ICCO). Dat is 10% meer dan in 2012 en slechts 10.000 ton minder dan Nederland. Cacaobonen worden meer en meer in het land van herkomst verwerkt tot cacaopoeder, cacaoboter en cacaomassa. Ivoorkust heeft zich tot doel gesteld de helft van de cacao-oogst binnen het eigen land te verwerken. De cacao levert in verwerkte vorm meer op dan de ruwe grondstof. Bovendien wordt het vervoer goedkoper.

09 december 2014

De inflatie is in november 2014 gedaald naar 1%. In oktober was dit nog 1,1%. De daling van de benzineprijs verlaagde de inflatie. Voedingsmiddelen waren in november 0,7% duurder dan in november 2013. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Diensten

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiële middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.