Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
Alvi geeft u deskundige, professionele en praktische ondersteuning.
Wie kan mij praktisch helpen bij het aansturen van personeelsleden?
 

Nieuws

09 december 2014

Vleesproducent Vion zet bij product- en procesontwikkeling meer in op beleving en smaak. Technologisch kan er al heel veel. Sinds kort betrekken we de consument veel meer in dit proces, door geregeld smaak- en consumententesten uit te voeren. In het verleden is dit niet altijd structureel gedaan. Dat zegt Jos Havekotte, innovatiemanager bij Vion

02 december 2014

De openbare executieverkoop ten laste van de groothandel in groenten en fruit Aalberts AGF in Deventer die voor 28 november stond gepland is afgeblazen. Dat wordt bevestigd door de belastingdeurwaarder. De onderneming had een verschil van mening met de de Belastingdienst, maar dat is alsnog opgelost, meldt directeur Jan Aalberts.

01 december 2014

Daily Fresh Food en Benders Vershuys gaan vanaf 1 januari 2015 samenwerken. Het assortiment op Vershuys.com wordt uitgebreid met de sous-vide bereide maaltijden van Daily Fresh Food. Beide bedrijven werken met regionale versleveranciers.

01 december 2014

Beursbedrijf Euronext gaat in het voorjaar van 2015 een zuivelderivaten complex introduceren. Het volledige pakket van futures en opties omvat de drie belangrijkste zuivelproducten die momenteel in Europa, en internationaal, worden verhandeld; boter, magere melkpoeder en weipoeder. Wanneer de melkquota in de Europese markt aflopen biedt het de Europese zuivelgemeenschap de mogelijkheid blootstelling aan prijsschommelingen in deze volatiele markt af te dekken. De introductie is ter beoordeling voorgelegd aan de betreffende toezichthouder.

01 december 2014

Maatschappelijk ondernemer en voorzitter van Slow Food Nederland Jack Stroeken zal per 1 januari 2015 de directie van franchiseformule beebox komen versterken. Daarnaast zal hij toetreden tot de organisatie als aandeelhouder. Stroeken zal verantwoordelijk worden voor het versterken van het lokale beebox ondernemersnetwerk en wordt medeverantwoordelijk voor het realiseren van de groeidoelstelling van beebox.

01 december 2014

Zestien ondernemers gaan een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar het verduurzamen van de voedselproductie in Nederland. Dat is de uitkomst van de SBIR verduurzamen voedselproductie, oplossingen gezocht voor een efficiëntere inzet van grondstoffen en een hoogwaardiger gebruik van reststromen – fase 1. In totaal zijn 78 voorstellen ingediend.

01 december 2014

Wafelproducent Biscuiterie Thijs uit het Belgische Herentals roept een reeks producten terug wegens de mogelijke aanwezigheid van oplosmiddelen in wafels. Na een 'onbewuste contaminatie door blootstelling aan verfdampen' werden verhoogde concentraties van oplosmiddelen vastgesteld, aldus het bedrijf, dat in samenspraak met het Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) besloten heeft de producten uit de handel te halen.

01 december 2014

De uitbraak van vogelgriep in Nederland heeft in de eerste week ongeveer 10 miljoen euro gekost. Voor iedere week dat het regioverbod van kracht is en er geen nieuwe kuikens naar de bedrijven mogen, komt daar nog eens 9 à 10 euro miljoen bij. Dit blijkt uit een indicatieve berekening van LEI Wageningen UR.

24 november 2014

Zetmeelconcern Avebe heeft over het boekjaar 2013/2014 een bruto-omzet gerealiseerd van 579,9 miljoen euro. Dat is 1,9% minder dan in het voorgaande boekjaar. Het netto-resultaat was 27,2% lager en bedroeg 8,3 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Bert Jansen verklaart het lagere resultaat uit de lagere aardappelaanvoer en uit bijzondere lasten. Avebe verwerkte 2,19 miljoen ton aardappelen, 6% minder dan in het boekjaar 2012/2013. Door de lagere aanvoer is de productiecapaciteit niet optimaal benut. Ondanks de lagere aanvoer wist Avebe wel een hogere toegevoegde waarde te realiseren. Deze steeg van 222,1 miljoen naar 236 miljoen euro. De bijzondere lasten waren in het afgelopen boekjaar 13 miljoen euro hoger door een afwaardering op de warmtekracht-centrales van het bedrijf als gevolg van lagere energieprijzen.

24 november 2014

De schade als gevolg van de uitbraak van vogelgriep zal aanzienlijk zijn, ondanks dat het landelijk vervoersverbod voor pluimvee al na 72 uur kon worden opgeheven. De brancheorganisatie voor de pluimveevleesindustrie Nepluvi schat dat de Nederlandse export van pluimveevlees naar landen buiten de Europese Unie minimaal drie maanden stil komt te liggen. Daarna zal per land blijken wanneer zij weer invoer van Nederlandse pluimveeproducten toestaan. Nederland exporteert 250.000 ton pluimveevlees per jaar naar landen buiten Europa. Voorzitter Jan Odink van Nepluvi denkt dat de schade voor de sector 75 tot 150 miljoen euro kan bedragen. Daarnaast zullen ook de exporteurs van broedeieren en eendagskuikens de gevolgen ondervinden.

Diensten

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiële middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.