Leidt deze investering in techniek ook tot een hoger bedrijfsresultaat?
Alvi biedt u een klankbord bij investeringen.
Leidt deze investering in techniek ook tot een hoger bedrijfsresultaat?
 

Nieuws

24 november 2014

Uitgeverij Noordhoff heeft De Bosatlas van het voedsel op de markt gebracht, een atlas die een veelzijdig beeld schetst van de Nederlandse voedselvoorziening. Zo laat de atlas zien dat de Nederlander dagelijks gemiddeld 9 euro aan voedsel besteedt, waarvan 3 euro buitenshuis, dat mensen van 70 jaar en ouder het meeste fruit eten en dat één op de drie vrachtwagens op de Europese wegen voedsel vervoert. Bijna 40 overheden, kennisinstellingen en bedrijven hebben meegewerkt aan dit overzichtswerk.

24 november 2014

De organisatie foodwatch heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zo ver gekregen informatie vrij te geven over de eindproducten waarin verdacht vlees van het bedrijf Willy Selten is verwerkt. Het bedrijf uit Oss kwam in 2013 in opspraak door het paardenvleesschandaal waarbij 50 miljoen kilo rundvlees werd teruggeroepen. De NVWA heeft een lijst met gemaakte meldingen van betrokken bedrijven openbaar gemaakt. De autoriteit wilde deze lijst geanonimiseerd aanleveren om reputatieschade voor de bedrijven te voorkomen, maar heeft enkele merknamen laten staan. Foodwatch maakt de lijst met producten en merknamen openbaar en eist van de NVWA dat er duidelijkheid komt over alle producten waar het mogelijk onveilige vlees in terecht is gekomen.

24 november 2014

Ondanks de Russische sancties neemt de export van de Nederlandse agrarische en voedselsector in 2014 met 4% toe, voorspelt kredietverzekeraar Euler Hermes. Het bedrijf uit Den Bosch, onderdeel van de Allianz Group, geldt als een van de grootste aanbieders van kredietverzekeringen voor exporteurs. Terwijl de Nederlandse export toeneemt, staan de marges van de bedrijven in de sector wel onder druk, stelt de verzekeraar. Exporteurs verdienen minder.

17 november 2014

Begin dit jaar hebben Beko Advies, Bouwer en Officier Accountants & Belastingadviseurs, Flynth, NBOV, TenBa en 3W Makelaars de handen ineen geslagen met betrekking tot startersbegeleiding voor ambachtelijke bakkers. Voorheen was met name Productschap Akkerbouw het loket waar starters zich melden bij ‘Voor de Bakker’, maar deze rol is door de opheffing van de productschappen vervallen. De initiatiefnemers vonden het hun plicht om voor de bakkerijbranche een platform voor starters te lanceren.

17 november 2014

Frisdrankproducent Refresco Gerber onderzoekt mogelijkheden voor een nieuwe kapitaalstructuur voor de onderneming om toekomstige groei van het bedrijf mogelijk te maken. Volgens topman Hans Roelofs verloopt de integratie van Gerber binnen Refresco naar wens en kan dat proces voor het einde van 2015 volledig zijn afgerond. Daarbij komt de onderneming in een nieuwe fase van groei. Het bedrijf bevindt zich in een goede positie om kansen voor extra productie van frisdranken voor private labels en in productie voor derden op basis van contracten in Europa te benutten. Ook liggen er volgens Roelofs mogelijkheden voor groei via acquisities zowel binnen als buiten Europa. Om daar klaar voor te zijn worden alle opties onderzocht om de kapitaalstructuur van de onderneming daarop af te stemmen.

17 november 2014

Marktintroducties kunnen sneller en efficiënter en verliezen in de voedselketen kunnen aanzienlijk worden verminderd, als er meer wordt samengewerkt tussen voedselproducenten, machinebouwers en onderzoekers. Dat stelt Marcel van Haren, FME cluster Agro & Food en directeur GMV, de branchevereniging voor de voedselverwerkende industrie. Volgens Van Haren gebeurt het bij de ontwikkeling van een nieuwe technologie nu nog te vaak dat een producent een innovatie eerst helemaal uit ontwikkelt en pas als dat traject is afgerond in gesprek gaat met een machinebouwer. Het traject naar de markt kan veel korter als machinebouwers in een eerder stadium worden betrokken bij een innovatie. Partijen moeten daarvoor dichter bij elkaar zitten.

10 november 2014

De deze zomer opgerichte coöperatie Boerenhart in de Gelderse Vallei trekt de aandacht van steeds meer klanten. Horeca en winkels uit de regio nemen steeds meer producten af en er hebben zich ook verschillende boeren gemeld die lid willen worden.

10 november 2014

Roeselare moet het hart worden van de Vlaamse voedingsindustrie. De provincie West Vlaanderen wil van het Vlaams Huis van de Voeding ook een Fabriek voor de Toekomst maken, waar gevestigde voedingsbedrijven samenkomen met onderzoekers, onderwijsinstellingen, vakbonden, federaties, overheid en andere partners om innovatie en kennis sneller en efficiënter te delen. De provincie en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM willen op die manier de sector, die al sterk aanwezig is in de omgeving en in West-Vlaanderen, nog meer doen groeien.

10 november 2014

Na het succes van koopeenkoe.nl is nu ook koopeenvarken.nl opgezet. Door middel van online crowdbutching is een vleespakket te koop afkomstig van een varken dat werd gehouden op een biologisch varkenshouderijbedrijf. De varkens zijn van een bijzonder ras dat ook wel het Nederlandse Ibericovarken wordt genoemd. Omdat koopeenvarken.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees goed betaalbaar. Een vleespakket van 7,85 kilo kost 99,95 euro.

03 november 2014

De Accountantantskamer, de tuchtrechter voor de sector, heeft besloten de zaak door te zetten tegen de KPMG-accountant die de jaarrekening van vleesverwerker Weyl heeft gecontroleerd. Dit terwijl KPMG een schikking met de klagende partij heeft getroffen. De Accountantskamer is van oordeel dat er redenen aan het algemeen belang ontleend, zijn om de behandeling van de klacht voort te zetten.

Diensten

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiële middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.