Heb ik alle risico's in beeld?
De Alvi bedrijfsscan geeft u een scherpe risicoanalyse.
Heb ik alle risico's in beeld?
 

Marktrapporten

Rapporten

13 oktober 2014

Gaat u als ondernemer in de voedselketen profiteren van de groei? Bedrijven in de supply chain food vormen de grootste industriële sector in ons land en zijn een fundament voor onze economische stabiliteit. Kennis, innovatie en export zijn belangrijke pijlers. Food is voor iedereen belangrijk. Elke dag is er behoefte aan bereikbaar en gezond voedsel. De toenemende behoefte aan voldoende en veilig voedsel doet een beroep op de creativiteit van ondernemers in de voedselketen.

13 oktober 2014

De Consumentenbond onderzocht met financiering van het Ministerie van Economische Zaken welke weg ons voedsel aflegt en hoe transparant fabrikanten daarover zijn. Wij selecteerden zestig levensmiddelen uit tien verschillende productgroepen en gingen op zoek naar informatie over de herkomst. Wij bekeken verpakkingen, websites en belden anoniem de klantenservice. Daarna maakten we onszelf bekend en lieten de producenten de informatie controleren en aanvullen. En we vroegen 525 mensen naar ideeen over de herkomst van deze tien producten.

13 oktober 2014

Suiker speelt een belangrijke rol in de biobased economy. Voor de chemische industrie kan suiker als vervanging dienen van fossiele grondstoffen voor de productie van chemicaliën en materialen zoals bioplastics. Door zeer veel partijen wordt er momenteel gewerkt aan de verdere ontwikkeling van een scala aan chemicaliën en materialen uit suikers. Dit rapport bestaat uit 2 delen: deel 1 beschrijft de potentiele vraag naar suikers voor de chemie, deel 2 beschrijft de bedrijfseconomische aspecten.

10 oktober 2014

Deze publicatie is gebaseerd op onderzoek door KPMG Advisory N.V., in opdracht van het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen & Economie (PBEE) en (in alfabetische volgorde) het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), IUCN Nederland, Natuur & Milieu en VNO-NCW.

Diensten

Interim-Management voor de Food Industry

Het is voor u mogelijk dat ALVI voor een bepaalde periode in te huren om een risicoanalyse van uw onderneming dat actief is in de Food Industry middels een interim-management periode. ALVI maakt hierbij gebruik van de kennistool bedrijfsscan.
 

Meerderheidsdeelneming in uw onderneming van de Food Industry

Wilt u nog meer betrokkenheid of heeft u geen voldoende financiële middelen om ALVI in te huren voor een bedrijfsscan of voor interim-management dan is een meerderheidsdeelneming in uw onderneming in de Food Industry een optie.
 

Bedrijfsscan voor de Food Industry

Onze bedrijfsscan specifiek voor de Food Industry geeft u voor een vaste prijs een scherpe risicoanalyse en een plan van aanpak van uw huidige onderneming. Eerst zal in een intake gesprek een duidelijke risico-inventarisatie gemaakt wat uw wensen zijn en welke onderdelen de bedrijfsscan dienen te bevatten.